Μία ανατριχιαστική καταγγελία κάνει ο Σύλλογος «Η Προστασία των Ζώων – Χανιά», σχετικά με μία χελώνα στο Μαράθι.
Σύμφωνα με τον σύλλογο, η συγκεκριμένη χελώνα είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως επιθετική, με αποτέλεσμα να προταθούν διάφορες λύσεις για τη διαχείρισή της, μεταξύ αυτών και η μεταφορά της στο Ενυδρείο Κρήτης. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν προχώρησε, καθώς κρίθηκε πως δεν πληροί τα απαραίτητα επιστημονικά κριτήρια.
Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι, τελικά, άγνωστοι αποφάσισαν να “λύσουν” το πρόβλημα με τον πιο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο, σκοτώνοντας και διαμελίζοντας το ζώο.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καταδικάζοντας απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή ενέργεια.