ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη τετραετία θα είναι η έως σήμερα αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ νέοι αντιπρόεδροι είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και Δημήτρης Σκαλτούνης.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,  έγινε γνωστή και από τη συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο εις βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, πριν από 28 χρόνια στην ίδια θέση βρισκόταν ο πατέρας της (έχει φύγει από τη ζωή), ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος τότε συμμετείχε ως μέλος στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ήταν εισηγήτρια σε μεγάλες υποθέσεις, όπως στην τακτοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς αλλά και στην υπόθεση στις Σκουριές. Πρόσφατα απασχόλησε με την παραίτησή της από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, καταγγέλλοντας την Ένωση ότι στην ανακοίνωσή της για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υιοθέτησε πλήρως την προηγηθείσα ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, και άρα μετετράπη «σε γραφείο Τύπου του προέδρου του ΣτΕ».