ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όσα αποκαλύπτει οργισμένος ο Βαρώτσος για την… μετακόμιση του Δρομέα στα Σκόπια!

Για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την ιδέα της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά να μεταφερθεί το εμβληματικό γλυπτό του Δρομέα απέναντι από το Χίλτον, στα Σκόπια, ο δημιουργός του, γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος.

«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο δρομέας δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εκεί. Έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου ακόμα. Με κάλεσε στο υπουργείο για να μου μεταφέρει την ιδέα που έχει πέσει από την ίδια και άλλους ανθρώπους. Να μεταφέρουμε τον δρομέα στα Σκόπια και να φέρουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα πως εξηγεί την διάψευση από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, είπε: «Έχω πέσει από τα σύννεφα γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το εξηγήσω. Με ξέρει πολύς κόσμος και ξέρουν ότι δεν είμαι τρελός. Αυτό προσβάλλει όλη την δική μου υπόσταση. Είναι ψέμα. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να το μαζέψει, γιατί εγώ είμαι εν ζωή. Αυτό το πράγμα δεν το ξεριζώνεις από εκεί για να το πας δώρο. Είναι σαν το κειμήλιο του παππού και της γιαγιάς. Εγώ δεν θα έδινα ποτέ τέτοια άδεια. Έχω συνείδηση της σημασίας των τοποσήμων. Καλλιτεχνικά αυτό είναι ένα πράγμα που είναι έμβλημα πως να το πω».