3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν είναι βιαστής! Ήθελαν να τον εκδικηθούν!» – Όσα κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου υπερασπιζόμενη τον σύζυγο της Πέτρο Φιλιππίδη

Η σύζυγος του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, Πέτρου Φιλλιπίδη, Ελπίδα Νίνου, καταθέτει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υπερασπιζόμενη τον ηθοποιό.

Διαβάστε όσα είπε στο δικαστήριο

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Τι γνωρίζετε για την πρώτη καταγγελία;

– «Είμαστε 30 χρόνια μαζί. Είμαι δίπλα του. Του συμπαραστέκομαι και αυτό αποδυκνειει τι πιστεύω. Δουλεύω από 15 στο καλλιτεχνικό χώρο, πέρασα στην κρατική σχολή χορού, δούλεψα πολύ ως καθηγήτρια χορού. Έχω συνεργαστεί με όλους τους πρωταγωνιστές, με πολλούς σκηνοθέτες, έχω δουλέψει και με το σύζυγό μου, κάνοντας τις χορογραφίες. Έχω δουλέψει σε σήριαλ. Έχω μια πορεία στον χώρο, τον ξέρω πολύ καλά, τον αγαπώ τον καλλιτεχνικό χώρο και θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όσους ανθρώπους θέλουν να εκφραστούν. Προέρχομαι από μια φτωχή λαϊκια οικογένεια.

Την γνωρίζω την πρώτη καταγηελουσα. Ήξερα και την μητέρα της. Πρότεινε ο Σπ. Μπόμπολας να συνεργαστεί με τον σύζυγό του. Μεγαλώνε το παιδί της μόνη της, βρίσκονταν σε μια κακοποιητικη σχέση και ήθελε ο Σπ. Μπιμπιλας να την βοηθήσει. Σίγουρα όμως στη δεύτερη παράσταση . Μια κοπέλα παρεμβατικη, περιφερόταν μέσα στα καμαρίνια με πρόθεση ότι είναι η δουλειά της. Ήταν στα καμαρίνια σχεδόν καθημερινά, εμφανιζόταν από διάφορα σημεία στα καμαρίνια και στην αίθουσα, κυκλοφόρησε στα καμαρίνια των άλλων ηθοποιών και είχα συζητήσει με ηθοποιούς ότι αυτό είχε καταντήσει να είναι ενοχλητικό. Εμένα με αντιμετώπιζε με αδιαφορία και εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σου και δεν ήξερα πως να αντιδράσεις και η μητέρα της την έβαζε από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο στα καμαρίνια όσων δεν είχαν δουλειά. την βοήθησε να πάει στη σχολή να την προετοιμάσει.

Ήταν ενοχλητική. Ο Πέτρος όταν σταμάτησε η σχολή… Τον Αύγουστο του 2008 έπαιρνε τηλέφωνο Σε ένα ατύχημα που είχε ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε έρθει με τη μητέρα της δύο φορές στο νοσοκομείο όπως όλοι οι ηθοποιοι, αλλά και στο σπίτι.

Όταν αναφέρεται στο πρώτο περιστατικό ο Πέτρος γύριζε την ταινία «Ηλίας 16ος». Δεν το πιστεύω εγώ ότι είχε γίνει αυτό το περιστατικό. Ο Πέτρος δεν είχε παει, ήταν μια εταιρεία που είχε πολλα άτομα».

  • Τις καταγγελίες τις γνωρίζετε. Γιατί θεωρείτε ότι έγιναν αυτές οι καταγγελίες; 

«Για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης. Ο Πέτρος είναι δημοφιλής άνθρωπος. Τον αγαπάει ο κόσμος. Ότι έχει καταφέρει είναι με την αγάπη του κόσμου. Αυτές οι καταγγελίες προσωπική μου άποψη έγιναν για να διαπομπεύσουν την προσωπική του ζωή, να τον διαπομπεύσουν ως άνθρωπο και σαν εκδίκηση από γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ο Πέτρος είναι ένας ηθοποιός ταλαντούχος. Έχω ακούσει πάρα πολλά. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα, έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατάστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν και μαζί με αυτόν κατάστρεψαν την οικογένεια.

Ο Πέτρος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. συναναστρέφεται με όλους τους ηθοποιούς. Δείχνει ποιος είναι παντού και πάντα. Δεν κρύβεται. Είναι εύκολος στόχος. Ο άντρας μου δεν είναι βιαστής. Σέβεται το όχι. Δεν του αρέσει η βία. Είναι αθώος ο άντρας μου»

  • Γνωρίζετε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις; Είχατε νοιώσει ότι υπάρχουν;

«Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό το καιρό. Με έχουν εξευτελίσει και εμένα και τον Πέτρο, χωρίς να μας γνωρίζουν. Είμαι μια γυναίκα που τίμησαν την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Έχασα έξι παιδιά, έκατσα εννιά μήνες στο κρεβάτι για να αποκτήσω τον Δημήτρη. Η ζωή είναι το παιδί μου. Το παιδί μου είναι παρών και μας συμπαραστέκεται κάθε μέρα εδώ. Δύο χρόνια μετά την γέννηση του γιου μου γέννησα ένα νεκρό κοριτσάκι».

  • Σαν γυναίκα έχετε νοιώσει ανασφάλεια;

«Τον αγαπάω βαθιά. Είναι πατέρας του παιδιού μου. Περάσαμε κρίσεις. Είμαστε τριάντα χρόνια μαζί. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε. Φαγωθήκαμε με τα σπίτια. Ξεκινήσαμε με έναν καναπέ. Βεβαίως και περάσαμε κρίσεις αλλά είμαστε μαζί».