ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όσα περιέγραψε και αποκάλυψε η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα, έδωσε και την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για όσα έζησε τις 15 ημέρες νοσηλείας της στο ΑΧΕΠΑ, τον γιο της, αλλά και την αντιμετώπιση της κοινωνίας.

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι που πραγματοποίησε στο Μιλάνο με τον επιστήθιο φίλο της και ιδιοκτήτη του ιντερνετικού καναλιού Mykonos Live TV Πέτρο Νάζο προκειμένου να παρευρεθούν στην Εβδομάδα Μόδας, ένα ταξίδι που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα και τα συμπτώματα που είχε.

«Ξεκίνησα με ένα πονοκέφαλο και μετά είχα δέκατα. Η ιδιωτική μου ασφάλεια με παρέπεμψε να πάω στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω εξετάσεις. Φόρεσα μάσκα και πήγα να κάνω εξετάσεις. Απλά μου ζήτησαν να μείνω μέσα προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα. Ήταν το πρώτο μου βράδυ στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Τον γιατρό μου τον είδα πρόσωπο με πρόσωπο 15 ημέρες μετά. Το πρωί έμαθα τα νέα πρώτα από τις ειδήσεις και μετά με κάλεσε ο γιατρός μου και ήρθε από κοντά και μου το είπε» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά εκτιμώ που ήρθε και μου το είπε μπροστά μου. Είχα επιλέξει να μην βλέπω τηλεόραση, μάθαινα τα νέα από τους δικούς μου ανθρώπους. Μου είπε ο γιατρός ότι ήμουν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και κανείς δεν ήξερε πώς θα συνεχιστεί. Πήρα τον σύζυγό μου να τον ενημερώσω. Φοβήθηκα για το παιδί μου εκείνη την ώρα. Σχεδόν όλες οι επαφές μου ήταν αρνητικές ».

Δείτε όσα είπε για τον 9χρονο γιο της που βγήκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό, για την έξοδο από το νοσοκομείο, αλλά και τα αρνητικά σχόλια που έλαβε, λέγοντας πως είναι «πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του».