ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές για αίμα στα νοσοκομεία της Λάρισας: Συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου και των Συλλόγων – Η δήλωση του δημάρχου 

Οι εκκλήσεις έπιασαν τόπο….Περισσότερες από 20 μονάδες αίματος σύμφωνα με πληροφορίες του Usay.gr έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που σπεύδει μέχρι και αυτή την ώρα στο Γενικό νοσοκομείο της Λάρισας για να δώσει αίμα για τα δύο παιδιά που παρασύρθηκαν χθες το βράδυ από αυτοκίνητο μετά από τροχαίο, και εκτοξεύτηκαν από γέφυρα σε κενό 20 μέτρων.

Η αναμονή στα νοσοκομεία είναι ήδη μεγάλη από συγγενείς των δύο παιδιών και άγνωστους πολίτες που τρέχουν για να συνδράμουν με αίμα, δείχνοντας έτσι την ανθρωπιά τους και τη στήριξή τους στις οικογένειες των τραυματιών.

Το Usay.gr επικοινώνησε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης και την Πρόεδρο Ειρήνη Μάνη, οι οποίοι έχουν ήδη κινητοποιηθεί και δηλώνουν έτοιμοι να καλύψουν μέσω των μελών τους , τις φιάλες αίματος που θα χρειαστούν για την ανάρρωση των δύο παιδιών.

«Είμαστε πρώτα από όλα άνθρωποι, γιατί η ανθρωπιά κυλάει στο αίμα μας και πρέπει να τη δείχνουμε σε κάθε δύσκολη στιγμή…. Στεκόμαστε στα δύο παιδιά και στις οικογένειες τους, όπως κάνουμε πάντα με αγάπη προς το συνάνθρωπο» δήλωσε στο Usay η Ειρήνη Μάνη και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης που εδώ και πολλά χρόνια έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην προσφορά, μέσα από τακτικές αιμοδοσίες και έκτακτες ανταποκρίσεις σε ανάγκες που ζητούν ψυχή και πράξη.

Η δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη:

«Προκάλεσε σοκ σε όλους μας το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ στην γέφυρα του Αλκαζάρ και το γεγονός ότι δυο νέα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά. Σε συνεννόηση με τις προέδρους της 2ης και της 3ης Κοινότητας του Δήμου μας, κυρίες Σοφία Γκουνέλα και Ειρήνη Χατζούλη ενημερώσαμε την Αιμοδοσία του ΠΠΝΛ ότι οι τράπεζες αίματος των δυο κοινοτήτων διαθέτουν μονάδες αίματος για την χειρουργική αντιμετώπιση της υγείας των παιδιών. Ενημερώθηκα επίσης για τη μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση συμπολιτών, συλλόγων και οργανώσεων που κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για προφορά αίματος. Οι ευχές όλων των Λαρισαίων για αποκατάσταση της υγείας συνοδεύουν τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Επείγον! Έκκληση για αίμα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας για τα δύο παιδιά που έπεσαν από τη γέφυρα!