ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές στα φαρμακεία από τα κατεβασμένα ρολά

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, μετά το ναυάγιο στη συνάντηση που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

 

Σε μια κρίσιμη εποχή για την υγεία των πολιτών, με την εποχική γρίπη να έχει «χτυπήσει» μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ουρές σχηματίζονται έξω από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τα οποία παραμένουν με κατεβασμένα ρολά. 

Η εικόνα αυτή παρουσιάστηκε σε φαρμακεία πολλών πόλεων, όπως του Ηρακλείου Κρήτης, στα ανοικτά φαρμακεία της Πάτρας, αλλά και σε φαρμακεία της Χαλκίδας από πολίτες που περιμένουν να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα.

Νέα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στην εξυπηρέτηση του κοινού καθώς η κινητοποίηση των φαρμακοποιών αφήνει ανοιχτά τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, ο αριθμός των οποίων είναι σαφώς μικρότερος από τον συνολικό αριθμό των φαρμακείων που έχουν βάλει απεργιακό «λουκέτο».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε τη δεύτερη 24ωρη πανελλαδική απεργία, απαντώντας στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και τις προβλέψεις του μνημονίου για άρση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία

Σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) όπως και άλλων συλλόγων της χώρας προκειμένου να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους.