ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Απαραίτητη η τρίτη δόση! Ο κορωνοϊός δεν φεύγει απλώς προσπαθούσε να τον βάλουμε στην άκρη

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, ώστε και οι εμβολιασμένοι που μπορεί να αρρωστήσουν να το περάσουν με απλά συμπτώματα ειδικά αν δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική και επιθετική.

Μιλώντας στο mega, η κ. Παγώνη είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κορωνοϊός δεν φεύγει, απλώς εμείς προσπαθούσε να τον βάλουμε στην άκρη», ενώ για την μετάλλαξη Δ, σημείωσε ότι «το έχουμε πει από την αρχή με τα στοιχεία που έχουμε, είναι πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική. Δε συγκρίνεται με τις άλλες μεταλλάξεις το έχουμε τονίσει και για αυτό άλλωστε συγκριτικά με πέρυσι φέτος έχουμε τόσα πολλά κρούσματα παρόλο τους εμβολιασμούς, θανάτους και πολλούς διασωληνωμένους».

«Ο κόσμος θα καταλάβει ότι αν κάνει το εμβόλια μετά από ένα εξάμηνο τα αντισώματα του η άμυνα του αρχίζει να μειώνεται. Όταν νοσήσει μπαίνοντας ο ιός μέσα δεν θα έχει τα αντισώματα για να τον αντικρούσει. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την τρίτη δόση», τόνισε πως η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για τη θωράκιση του οργανισμού.