ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: «Δεν θέλουμε τον διχασμό»! Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν

Η αναστολή εργασίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη σημερινή μέρα, καθώς η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά, να πάρουν τα εξιτήρια τους, είπε η κ. Παγώνη, σημειώνοντας παράλληλα πως «με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν με λιγότερο γιατρούς και νοσηλευτές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, «το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%», σημείωσε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν». Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.
Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.