ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Παγώνη για φωτιά στην Πεντέλη: Να κυκλοφορούν με μάσκες οι πολίτες – Οι τοξικές ουσίες από τον καπνό δημιουργούν σοβαρά προβλήματα!

«Με μάσκες να κυκλοφορούν οι πολίτες γιατί οι τοξικές ουσίες από τον καπνό δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, οι άνθρωποι ειδικά που έχουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καλό είναι να μην βγαίνουν στους δρόμους, να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες, γιατί θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο και θα χρειαστούν μετά βοήθεια. Οι μεγάλοι σε ηλικία να μην κυκλοφορήσουν και αν αισθανθούν κάποια δυσφορία να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο για να τους παράσχει οξυγόνο. Επίσης οι ηλικιωμένοι πρέπει να μείνουν σπίτι τους με κλειστά τα παράθυρα, ακόμη και τα παντζούρια», τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, για τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει η φωτιά στην Πεντέλη.

«Η πυρκαγιά έχει μολύνει την ατμόσφαιρα και δεν κάνει καλό να αναπνέουμε τα μικροσωματίδια», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. Τέλος σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τους ανθρώπους που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς είτε είναι πυροσβέστες, είτε εθελοντές. Όπως τόνισε η κ. Παγώνη «επιβάλλεται να φοράνε μάσκα». Μάλιστα σημείωσε πως «Μπορεί στην αρχή να μην αισθάνονται αυτή τη δυσφορία, όμως στη συνέχεια θα την αισθανθούν».