ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές Covid στα νοσοκομεία

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, υποστήριξε ότι την περασμένη εβδομάδα το «Γεννηματάς» είχε πέντε εισαγωγές και σήμερα το πρωί, μετά το τέλος της εφημερίας, είχαν φτάσει τις 25.

Η κ. Παγώνη ανέφερε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα ένα ποσοστό 70 % είναι ανεμβολίαστο, ενώ το 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, η γιατρός υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτάζει ηλικίες καθώς υπάρχουν ασθενείς από 27 μέχρι και 90 ετών.

Στη συνέχεια η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι θα φτάσουμε στο peak της έξαρσης νωρίτερα από τον Αύγουστο. Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση αρχίσει να δυσκολεύει και εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να αντέξει. «Αν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές τη μέρα», ήταν τα λόγια της.
«Δεν θα μπούμε σε οριζόντιο Lockdown»

Η κ. Παγώνη μίλησε για το κίνημα τον αντιεμβολιαστών και τόνισε ότι πρέπει να «κερδίσουμε» αυτούς τους ανθρώπους πείθοντας τους για τα θετικά του εμβολιασμού. «Οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων είναι σεβαστές. Αλλά οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως ο δικός μας τρόπος δεν ήταν προσιτός σε αυτούς τους ανθρώπους. Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι».

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι αν δεν εμβολιαστούμε γυρίζουμε πίσω, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπούμε σε καθεστώς γενικευμένου Lockdown, καθώς θα είναι τραυματικό για την ελληνική οικονομία. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών Lockdown σε περιοχές με επιβαρυμένο φορτίο.