3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Τελειώσαμε με τα lockdown – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες!

Αισιόδοξο είναι το μήνυμα που στέλνει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και ένα διαφορετικό καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι θάνατοι αρχίζουν από covid-19 να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τις 01:00, τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης προκειμένου οι πολίτες να μην συνωστίζονται στις πλατείες αμέσως μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Μάλιστα, επεσήμανε πως τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις πρέπει να τελειώσουν «γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί».

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας, τόνισε πως πιθανότατα θα την βγάλουμε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών. Μάλιστα υπολόγισε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό θα φτάσει στο 75%. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό.

Τέλος η κυρία Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τελειώσαμε με τα lockdown και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να πει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα.