ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παγώνη: Το κύμα ιώσεων θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου

Αύξηση των κρουσμάτων γρίπης αναμένεται τον Φεβρουάριο με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου δήλωσε.

Η κ. Παγώνη σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση.

Αύξηση των κρουσμάτων γρίπης αναμένεται τον Φεβρουάριο με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου δήλωσε.
Η κ. Παγώνη σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Η κ. Παγώνη έκανε έκκληση και στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, συμβουλεύοντάς τους αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, να τα πηγαίνουν σε κάποιο κέντρο υγείας ή νοσοκομείο.

Τέλος σχετικά με τον κορονοϊό και την Κίνα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα, ενώ για ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η Επιτροπή Εμβολίου, όπως ανέφερε.