3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παίζουμε τις ζωές μας στην τύχη» καταγγέλλουν οι αστυνομικοί!

Έχουν δεχθεί επιθέσεις από χούλιγκαν, όπως αυτή σε βάρος του 31 ετών αστυνομικού. Οι μαρτυρίες τους  δείχνουν πώς κάθε εβδομάδα στα γήπεδα παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

«Το γεγονός πως δεν υπάρχουν παρόμοιοι τραυματισμοί πρόκειται περί τύχης. Παίζουμε τις ζωές μας στην τύχη. Το μάτι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας αντιμετωπίζει ως παιχνίδι την εικόνα 20 αστυνομικών να δέχεται επίθεση με πέτρες μολότοφ και φωτοβολίδες από ακραίες ομάδες» τονίζει ο Θόδωρος Τσαϊρίδης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι δολοφονικές κατά αστυνομικών, τα τελευταία χρόνια δεν είναι να πετάξουν μια πέτρα έχουν εξελιχθεί προς το χειρότερο» τονίζει ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, συνδικαλιστής αστυνομικός που υπηρετεί στην Ομάδα Ζ.

Οι αστυνομικοί, χαρακτηρίζουν «επιδερμικά» τα μέτρα που έχουν παρθεί για την οπαδική βία και ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών από τα γήπεδα.

«Ακούμε για μέτρα και υποσχέσεις. Εμείς ζητάμε τον απεγκλωβισμό μας. Δεν έχει καμία δουλεία η αστυνομία να παρέχει υπηρεσίες σε ανώνυμες εταιρείες με οπαδικούς στρατούς και δολοφονίες δυστυχώς» επισημαίνει ο Θόδωρος Τσαϊρίδης.

«Δεν υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε έξω από τα γήπεδα να φυλάμε ανώνυμες εταιρίες. Η οπαδική βία έχει πάει στις πλατείες στους δρόμους»  δηλώνει  ο Μίλτος Χατζηανεστίδης, συνδικαλιστής αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1