ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλιό το… κόλπο αλλά έπιασε! Τι είπαν στην ηλικιωμένη και της πήραν 10.000 ευρώ!

Μπορεί το κόλπο να είναι παλιό και στους περισσότερους γνωστό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους απατεώνες να το ξαναχρησιμοποιήσουν και να βγάλουν και 10.000 ευρώ!’

Ο λόγος για την κομπίνα με τα «μαϊμού» τροχαία, που είχε σαν αποτέλεσμα η αγωνία μιας ηλικιωμένης για το γιο της, στην οποία είπαν ότι κινδύνευε από τους συγγενείς ενός 12χρονου παιδιού από την Αλβανία το οποίο είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του στην Άρτα, να της κοστίσει 10.000 ευρώ.

Στη γυναίκα τηλεφώνησε και συστήθηκε ως γιατρός του τοπικού νοσοκομείου ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι, για να σώσει τον γιο της από λιντσάρισμα, θα έπρεπε να πληρώσει 40.000 ευρώ!

Η 80χρονη «πάγωσε», καθώς δεν διέθετε το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αποκάλυψε στον «γιατρό» ότι μπορούσε να πληρώσει 10.000 ευρώ! Φυσικά, εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία και της είπε να αφήσει τα χρήματα σε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της, για μην γίνει αντιληπτή η συναλλαγή.
Η γριούλα έβαλε το μεγάλο ποσό σε μια σακούλα και την τοποθέτησε στον κάδο που της υπέδειξε. Έπειτα, έφυγε χωρίς να δει ποιος παρέλαβε τα χρήματα. Όταν επικοινώνησε μαζί της ο γιος της, κατάλαβε ότι την είχαν εξαπατήσει και κατέφυγε στην Ασφάλεια, που ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες.