ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ κατά ΓΣΕΕ για το συνέδριο της Συνομοσπονδίας

Οργή προκάλεσε στους κόλπους του ΠΑΜΕ η απόφαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 25 Φεβρουαρίου, σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την πραγματοποίηση συνεδρίου της για την εκλογή οργάνων διοίκησης εντός έξι μηνών (έως 15/4/2020).

«Εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση για την πραγματοποίηση συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την εκλογή οργάνων διοίκησης εντός έξι μηνών (λήξη 15/4/2020), η Ολομέλεια της διοίκησης αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση την πραγματοποίησή του την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι οργανωτικές και οι λειτουργικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα γίνει συνέδριο!» ανέφερε το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συγκάλεσε σήμερα την ολομέλεια της διοίκησης με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει το στήσιμο μιας κάλπης και το μοίρασμα των «κουκιών» που θα τους κρατήσει αγκιστρωμένους στις καρέκλες τους».

Εξάλλου, το ΠΑΜΕ, κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση» από την ηγετική ομάδα και την πλειοψηφία της διοίκησης, που «επιδιώκουν να στήσουν ένα συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας. Δηλαδή, αποφάσισαν να μη γίνει συνέδριο!».

Νωρίτερα, συνδικαλιστές της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ, φωνάζοντας συνθήματα και κατηγορώντας τη ΓΣΕΕ για «υπονόμευση» της απεργίας που έχουν κηρύξει για τις 18 Φεβρουαρίου Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία, ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Τα μέλη των συνδικάτων κόλλησαν στην είσοδο του κτιρίου αφίσα στην οποία αναγραφόταν: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γιάννη Παναγόπουλου και Γιάννη Βρούτση.