ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου έχουν ανακοινώσει συνδικάτα και σωματεία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ θα συμμετέχουν οι οδηγοί ταξί και αγρότες.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), έχοντας αποφασίσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, πως: «καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, όπως επίσης στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) και στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass», είναι το κεντρικό σύνθημα».