ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 20.000 αιτήσεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Στον σχεδιασμό ενίσχυσης των προτύπων και πειραματικών σχολείων αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο, έντονο είναι το ενδιαφέρον για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, καθώς υποβλήθηκαν 20.018 αιτήσεις (έναντι 17.791 πέρσι) για 4.442 θέσεις. Υπογραμμίζεται ότι μέσα σε 3 χρόνια, υπήρξε διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων από 62 σε 120», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία είναι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στόχος των προτύπων και πειραματικών σχολείων αυτών, το δίκτυο των οποίων έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, είναι «η καλλιέργεια και διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων σε όλα τα σχολεία, αναβαθμίζοντας συνολικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια».