slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πάνω από 90% η προσέλευση των γιατρών που επιστρατεύτηκαν

Ξεπερνά το 90% το ποσοστό των γιατρών που επιστρατεύτηκαν και έχουν προσέλθει στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σημείωσε ότι φτάσαμε στο 1 εκατομμύριο πολίτες που έχουν κάνει την μια δόση του εμβολίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κ. Πελώνη είπε ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης είναι σε εξέλιξη και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα, ενώ επεσήμανε πως δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους.

Στο ερώτημα αν θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα χαλάρωσης, είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή. Τα δεδομένα θα τα επεξεργαστεί η επιτροπή. Προτεραιότητες είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των σχολείων»

Για τα self test είπε ότι αρχές Απριλίου ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις. «Θα είναι ένα εργαλείο τόσο για την πρόληψη αλλά και για την ιχνηλάτηση».

Στο ερώτημα αν θα ζήσουμε όσα ζουν τώρα σε Γερμανία και Γαλλία που παρατείνονται τα lockdown είπε ότι όσο θα εμβολιαζόμαστε θα χτίζεται το τείχος ανοσίας και τόνισε ότι πριν από λίγο φτάσαμε στο 1 εκατομμύριο πολίτες που έχουν κάνει την μια δόση του εμβολίου.