ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσει το click away – Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια

Η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως τα κομμωτήρια θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Real Fm και ερωτηθείς για τη λύση του click away επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το όποιο άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ.

Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ενώ αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

Τέλος, για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο τρόπο και τον χρόνο παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 11 πμ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιος Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.