ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίγο νέο « Έσεξ» στην Ελλάδα! Βρήκαν 80 πρόσφυγες στοιβαγμένους σε φορτηγό στην Ξάνθη!

Την τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσεξ θύμισε η ανακάλυψη 80 μεταναστών, οι οποίες ήταν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, ένα βήμα από το θάνατο, σε φορτηγό στην Ξάνθη.

Τους περισσότερους από 80 πρόσφυγες και μετανάστες απεγκλώβισαν οι Αρχές μέσα από φορτηγό-κοντέινερ, το οποίο εντόπισαν λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης. Οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού το ακινητοποίησαν, συνέλαβαν τον διακινητή.

Στο κοντέινερ, στην πίσω πλευρά του φορτηγού, ήταν στοιβαγμένοι περισσότεροι από  80 λαθρομετανάστες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και για το λόγο αυτό έχουν κληθεί ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι συνθήκες ήτανε ασφυκτικές και είναι αμφίβολο αν θα κατόρθωναν οι λαθρομετανάστες να επιβιώσουν ενός μακρινού ταξιδιού μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Όλοι τους είναι άνδρες ηλικίας 20- 30 ετών, ενώ αυτήν την ώρα γίνεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, αλλά και του ΕΚΑΒ, για να παραλειφθούν οι άνθρωποι από το σημείο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Πηγή Xanthinews.gr