ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλήρημα Αμβρόσιου εναντίον Δερμιτζάκη! «Κάτσε στα αυγά σου αγράμματε!»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική, είχε υποστηρίξει ότι «προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητας και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Δερμιτζάκης είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση συνέχισης της θείας κοινωνίας θα πρέπει να βρεθεί ένας πιο ασφαλής τρόπος, προκρίνοντας τη χρήση πλαστικού κουταλιού μιας χρήσης ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρνουν οι πιστοί από τα σπίτια τους.

Με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ερωτά τον κ. Δερμιτζάκη ποια είναι η σχέση του με την Εκκλησία και σημειώνει ότι «αν και καθηγητής πανεπιστημίου πρέπει να είσθε αγράμματος εξ απόψεως χριστιανικής – πνευματικής ζωής. Πρέπει να είσθε εντελώς άσχετος με την Εκκλησία. Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα! Πρέπει όμως να είσθε αγράμματος και αστοιχείωτος και από Κοινωνικής απόψεως! ».

Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους

«Φαίνεται ότι ίσως είσθε ένας αθεος ή τουλάχιστον ένας άσχετος με την εκκλησιαν ανθρωπος! Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία;  Όπως αυτός που  σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, δεν θα ηδυνατο να ασχοληθεί  με θέματα της γενετικης, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της θεολογιας, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! Καθήστε, λοιπόν, στ’ αυγά Σας»