ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράλυτος έμεινε ο σκύλος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα σοβαρός αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός σκύλου, ο οποίος, το απόγευμα της 4ης Μαΐου χτυπήθηκε από οδηγό, ενώ έφευγε από το πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Περαία στη Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε και άφησε αιμόφυρτο στην άκρη αδέσποτο σκύλο, τον Μπρούνο. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Εθελοντών Θερμαϊκού «Ο Σείριος», Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, μίλησε για το αποτρόπαιο περιστατικό που άφησε τον μέχρι τότε υγιή σκύλο, παράλυτο.

Σύμφωνα με την κ. Μαρκογιαννοπούλου, ο σκύλος καθόταν στην άκρη του πάρκινγκ κάτω από σκίαστρο και κοιμόταν, όταν ένας οδηγός ξεπάρκαρε το όχημά του και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο επέλεξε να διασχίσει όλες τις άδειες θέσεις του πάρκινγκ και να πέσει πάνω στο άτυχο ζώο, παρασέρνοντάς το κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό φώναξε στον οδηγό να σταματήσει. Οι δυο τους -οδηγός και αυτόπτης μάρτυρας- σήκωσαν το μπροστινό μέρος του οχήματος και ο φερόμενος ως δράστης έσυρε το τραυματισμένο ζώο στην άκρη. Έπειτα, μπήκε ατάραχος στο όχημά του και έφυγε από το σημείο, εγκαταλείποντας τον σκύλο.

Η κ. Μαρκογιαννοπούλου αναφέρει ότι o Μπρούνο είναι μεγάλος σε μέγεθος, περίπου 40-45 κιλά και είναι δύσκολο να μην το δει κάποιος. Ο αυτόπτης μάρτυρας παρέμεινε στο σημείο και με δικό του όχημα μετέφερε τον σκύλο σε συμβεβλημένη κτηνιατρική κλινική του δήμου Θερμαϊκού.

Αρχικά, μία εθελόντρια που τάιζε και φρόντιζε τον σκύλο, καθώς και άλλα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο, προχώρησε σε καταγγελία, ενώ μήνυση για το συμβάν κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.), Αντώνης Ζαβέρκος.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση των κτηνιάτρων ο σκύλος εξαιτίας του ατυχήματος έμεινε παράλυτος, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα και από τους κτηνιάτρους της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ. Η κ. Μαρκογιαννοπούλου αναφέρει ότι ο σκύλος βρίσκεται σε χώρο ειδικής φροντίδας και αποκατάστασης, καθώς δεν μπορεί ούτε να επιστρέψει στους δρόμους ούτε να φιλοξενηθεί σε κάποιο καταφύγιο.

Επιπλέον έχει μπροστά του πολύ δρόμο και χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Μετά το πέρας ενός μήνα από τον τραυματισμό του, ο σκύλος αναμένεται να μπει σε καροτσάκι, ωστόσο τα έξοδα για τη φροντίδα του είναι πολλά. «Έχουμε μακρύ δρόμο και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα περνάει ο σκύλος», σημειώνει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου.

Πηγή: voria.gr