ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει το «λουκέτο» στην Πανεπιστημιακή σχολή – Συνεχίζεται η απεργία

Τη συνέχιση της απεργίας, μέχρι και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές της Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, ενώ οι καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  κήρυξαν τη συνέχισε της αποχής από το Κλινικό έργο των μελών Δ.Ε.Π. μέχρι και 8 Δεκεμβρίου. 
Η απεργία των καθηγητών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.  
Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζουν «την αγανάκτησή μας για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με την οποία κατηγορεί ψευδώς τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής για άρνηση πληρωμής ατομικών οφειλών προς τις ΔΟΥ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις φορολογικές μας υποχρεώσεις έναντι του κράτους και καλούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την ψευδή δήλωση». 
«Θυμίζουμε ότι  σε κινητοποιήσεις από πέρυσι βρίσκονται οι καθηγητές της Οδοντιατρικής σχολής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μετά την ενεργοποίηση ενός νόμου του 1997 που ζητά από τους καθηγητές Οδοντιατρικής το 7% επί του τζίρου των ιδιωτικών ιατρείων τους και μάλιστα αναδρομικά για την τελευταία 20ετία», όπως λέει στο protothema gr ο Κωνσταντίνος Κοζυράκης επίκουρος καθηγητής και πρόεδρος μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής σχολή, καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση της σχολής.