ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση τρεις τραυματίες από το τροχαίο με το ΚΤΕΛ στον Πλαταμώνα

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις νέοι άνθρωποι, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην ε.ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να χάσει τη ζωή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Action24 στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μεταφέρθηκαν οι δύο σοβαρά τραυματίες, ένας 28χρονος και ένας 23χρονος, οι οποίοι υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που είχαν στο κεφάλι ύστερα από τη σύγκρουση που είχε το ΚΤΕΛ με δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στην ΛΕΑ, επί της ΠΑΘΕ.

Τα επόμενα 24ωρα για τους δύο τραυματίες κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, με την υγεία του 23χρονου να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς υπεβλήθη και σε χειρουργείο ορθοπεδικού τύπου.

Ένας 19χρονος βρίσκεται και αυτός διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιασώ», στη Λάρισα, σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία». Οι άλλοι τρεις επιβάτες του ενός αυτοκινήτου, ένας 44χρονος, μία 42χρονη και ένα ανήλικο κοριτσάκι 8 ετών, νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, σε καλύτερη κατάσταση.

Στο τροχαίο δυστυχήμα που σημειώθηκε περίπου στις 1:30 το πρωί της Κυριακή (23/4), ενεπλάκησαν ένα ΚΤΕΛ και δύο αυτοκίνητα ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του thestival.gr, το ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, επί της ΠΑΘΕ.

Στο σημείο έφτασαν η Αστυνομία, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους έξι τραυματίες στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΕΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι.Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου».

Πηγή ΦΩΤΟ: Thestival.gr