ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες εν αναμονή της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Συνεχίζουν οι αγρότες τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων εν αναμονή της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό που «κλείδωσε» για την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες, ήδη παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό ενώ ορίστηκε και η 15μελής αντιπροσωπεία που θα τους εκπροσωπήσει στην επερχόμενη συνάντηση της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ορισμός της αντιπροσωπείας ελήφθη από τους συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Σίνδο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, και στην οποία έδωσαν το «παρών», εκπρόσωποι από τουλάχιστον 50 αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

«Από την κυβέρνηση μας διεμήνυσαν για 10 άτομα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και εμείς πιέσαμε για 15, εκ των οποίων οι έξι θα είναι από Βόρεια Ελλάδα», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Κιλκίς, Δημήτρης Βαφειάδης, προσθέτοντας ότι η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων από τα αγροτικά μπλόκα της χώρας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ στη διάρκειά της τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα που αφορούν τις κινητοποιήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αποχωρήσουν από τα αγροτικά μπλόκα ενόψει της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό και σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε η κυβέρνηση ότι θα γίνει διάλογος μόνο εάν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ο κ. Βαφειάδης σημείωσε: «Μα δεν κλείνουμε τους δρόμους, ούτε και δημιουργούμε ταλαιπωρία στους πολίτες και για αυτό και η πλειονότητα των κοινωνικών τάξεων στηρίζει τον αγώνας μας. Με τις κινητοποιήσεις μας θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας οδηγούν στον αφανισμό και τους Έλληνες πολίτες στην κατανάλωση αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης προϊόντων».