ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομο… εορταστικό υλικό – Τι μετάφερε από τη Βουλγαρία!

Τα Χριστούγεννα θέλουν… ατμόσφαιρα και η ατμόσφαιρα πυροτεχνήματα.

Αυτό σκέφτηκε και ένας 46χρονος Έλληνας που αποφάσισε να πουλήσει σε… ελληνικές τιμές τα πυροτεχνήματα που αγόρασε πάμφθηνα κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Βουλγαρία!

Μόνο που μόλις πέρασε στο ελληνικό έδαφος, συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης που έκαναν έλεγχο στον Προμαχώνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 46χρονος, βρήκαν κρυμμένες στο εσωτερικό του εννέα συσκευασίες με συνολικά 849 πυροτεχνικές κατασκευές, τις οποίες δεν είχε δηλώσει κατά την είσοδό του στη χώρα και κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο.
Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και φωτοβολίδων, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του ως μέσο μεταφοράς λαθραίων εμπορευμάτων.
Στο μεταξύ, με 46 κροτίδες, 45 παιδικά αθύρματα και τρία φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου συνελήφθη στην Βάρδα Ηλείας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 53χρονος Έλληνας μετά από έρευνα που έγινε στην κατοικία του. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου με κατηγορίες  για παράβαση των νομοθεσιών περί βεγγαλικών και περί όπλων.