ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραπέμπονται σε δίκη οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική της Ρόδου» το δικαστικό συμβούλιο, που υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που χειρίστηκε την υπόθεση, παρατείνει την κράτηση των κατηγορουμένων έως την 4η Δεκεμβρίου 2019. Πιθανολογείται όμως ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα 6μηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη.

Η 21χρονη φοιτήτρια είχε βρεθεί νεκρή στις 28 Νοεμβρίου του 2018 στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου. Για μέρες η ταυτότητά της παρέμενε άγνωστη αφού το μόνο στοιχείο που είχαν οι Αρχές ήταν ένα τατουάζ που είχε η άτυχη φοιτήτρια στο πόδι.

Μετά από έρευνες οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και έναν 19χρονο από την Αλβανία, οι οποίοι κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να ομολογήσουν το φρικτό έγκλημα το οποίο έκαναν, κατηγορώντας μάλιστα ο ένας τον άλλο.

Οι κατηγορούμενοι παρέσυραν την Ελένη Τοπαλούδη στην εξοχική κατοικία του 21χρονου και επειδή εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις τη χτύπησαν βάναυσα και σε ημιθανή κατάσταση τη μετέφεραν στη βραχώδη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.