ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράτυποι μετανάστες από το Τσεσμέ εντοπίστηκαν σε σκάφος σε Μαρίνα του Λαυρίου

Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει παράνομη είσοδο στη χώρα εντοπίστηκαν εντός σκάφους στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας στο Λιμάνι του Λαυρίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κ.Λ. Λαυρίου, αξιοποιώντας πληροφορίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, διενήργησαν έλεγχο σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας που κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας του λιμένα Λαυρίου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες προερχόμενο από Τσεσμέ Τουρκίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός κυβερνήτης και ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους μετέφεραν παράνομα πέντε (05) αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας παράνομη είσοδο στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, καθώς επίσης και διευκόλυναν την μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, οπότε και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 83 του ν. 3386/2005, του άρθρου 187 Π.Κ. “εγκληματική οργάνωση” και των άρθρων 29 και 30 του ν. 4251/2014. Για την παράνομη μεταφορά τους αυτή, φέρεται να πλήρωσαν συνολικά ποσό αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του σκάφους εντοπίστηκε ποσότητα επτά γραμμαρίων (7gr) ύποπτων ναρκωτικών ουσιών, η οποία κατασχέθηκε.