ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέλαση στα μαύρα για τον εμπρησμό στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους

Με αφορμή τον εμπρησμό στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, κάτοικοι έκαναν παρέλαση στα μαύρα, ζητώντας «να επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ντυμένοι στα μαύρα και έχοντας κάνει πανό την εικόνα με τα καμένα Άμφια στην Άγια Τράπεζα της εκκλησιάς του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και με πανό με σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας και την κανονικότητά μας», παρέλασαν γυναίκες και άνδρες από το χωριό Χαλκειός της Χίου.

Οι κάτοικοι ακολουθούσαν το λάβαρο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού στην παρέλαση για τα Ελευθέρια της Χίου (11 Νοεμβρίου 1912), κάνοντας μάλιστα μια μικρή στάση μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και γυρίζοντας το πανό προς το μέρος τους.

Στη συνέχεια με τα πανό τους αρκετοί κάτοικοι του χωριού, στα όρια του ποίου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, έμειναν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Να θυμίσουμε ότι χθες μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, κάηκαν τα Άμφια της Αγίας Τράπεζας. Την υπόθεση ερευνά τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου όσο και η Αστυνομία, χωρίς να έχουν υπάρξει μέχρι τώρα ανακοινώσεις.