ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση αναρχικών στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

«Δεν φεύγουμε από την Υφανέτ και δεν εγκαταλείπουμε το κτίριο» φώναξαν 50 περίπου αντεξουσιαστές. Πραγματοποιώντας παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μετά την εξαγγελία του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι θέλει να προχωρήσει στην ανάπλαση του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη.

Για την αξιοποίηση των χώρων της ΥΦΑΝΕΤ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε πρόσφατα συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι αντεξουσιαστές ζήτησαν να καταθέσουν και να διβάσουν ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής μαζί με τον με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αβαρλή, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, τόνισαν ότι δεν μπορούν να παραστούν όλοι στη συνεδρίαση και αντοπρότειναν να παραστεί τριμελής αντιπροσωπεία η οποία θα διαβάσει το ψήφισμα στο Σώμα.

Μετά από διαπραγματεύσεις λίγων λεπτών, η πρόταση Τσαβλή-Αβαρλή δεν έγινε δεκτή και οι αντεξουσιαστές αποχώρησαν αφού πρώτα φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.