ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τηλεφώνημα σε υποψήφιο των πανελλαδικών από Ρώμη

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Βόλου μετά τις καταγγελίες του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη, ότι υποψήφιος Πανελληνίων σε σχολείο του Βόλου, δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε πως αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το μήνυμα έλεγε στον μαθητή πως θα λάβει μέσω email ένα λινκ και μόλις το ενεργοποιήσει –βάζοντας όλους τους κωδικούς του- θα ενημερωθεί για το εξεταστικό κέντρο στον Βόλο, όπου θα δώσει Πανελλήνιες.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά δεν κατέθεσε μήνυση ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένεια του παιδιού.

Ο Διευθυντής και η οικογένεια, θα κληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ως μάρτυρες. Η προκαταρκτική αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα.

Ο απατεώνας, εάν ο μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.