ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση οροφής σε τάξη δημοτικού

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η κατάρρευση τμήματος οροφής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, η εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων της έκτης τάξης, επάνω στην έδρα, την ώρα που η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες.

Οι αντιδράσεις των γονέων στο σχολείο είναι έντονες, καθώς οι φθορές είναι τεράστιες και ακόμα και η ταράτσα έχει μετατραπεί σε λίμνη. Από τις αυτοψίες προέκυψε ότι τέσσερις τάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε ένα σχολείο που η πτώση σοβάδων φαίνεται να είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Μάλιστα το gegonota.news αναφέρει πως οι γονείς χθες Τρίτη (4/4) απαιτούσαν να μην μπουν τα παιδιά για μάθημα και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε διάλογο με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων απάντησε πως δεν θα αποφασίσουν εκείνοι εάν θα κλείσει ή όχι το σχολείο.

Η Εισαγγελία ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα. Η Προκαταρκτική αφορά παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.