ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Intellexa για τις παρακολουθήσεις

Παρέμβαση στα γραφεία της Intellexa στο Ελληνικό πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή τις εξελίξεις στο πεδίο των κυβερνοεπιθέσεων και των παρακολουθήσεων χιλιάδων πολιτών.

Η Intellexa είναι η εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων, εμπορεύεται το πανίσχυρο σύστημα υποκλοπων Predator, το οποίο φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενώ επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας ξεκαθαρίζει ότι η παρέμβαση γίνεται ως απάντηση για τις παρακολουθήσεις πολιτών και αναφέρει: «Δεν έχουμε αυταπάτες. Είμαστε αυτοί που από πάντα αφήνουμε τα κινητά μας έξω από διαδικασίες, είμαστε αυτοί που μετράμε και τις πιο αθώες κουβέντες στο τηλέφωνο. Το θέμα είναι πως σαν κι εμάς είναι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ούτε γνωρίζουν, ούτε φαντάζονται ότι η εξουσία παρακολουθεί τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές, με σκοπό συχνά να τους εκβιάζει με ό,τι πληροφορίες συλλέξει. Για όσους απ’ αυτούς ανήκουν στην κοινωνική βάση, για αυτών τα δικαιώματα αγωνιζόμαστε. Ο κάθε παρακολουθούμενος Ανδρουλάκης, ο κάθε παρακολουθούμενος εσωκομματικός αντίπαλος των Μητσοτάκηδων, ή ανταγωνιστής των μεγαλοκαπιταλιστών μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Και το ξαφνικό ενδιαφέρον τόσων καθεστωτικών για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή μας ακούγεται κακόγουστο αστείο».

Κατά την παρέμβασή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν τις λέξεις «ΙNTELLEXA ΚΥΒΕΡΝΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» στην είσοδο των γραφείων, ενώ προξένησαν και υλικές ζημιές στην τζαμαρία.