ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παριστάνουν γιατρούς ή τραπεζοϋπαλλήλους και εξαπατούν! Πώς θα προστατευτείτε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες ευρώ καταφέρνουν και αποσπούν, κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, επιτήδειοι που τηλεφωνούν στα υποψήφια θύματά τους παριστάνοντας γιατρούς και τραπεζοϋπαλλήλους.

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε 69χρονη  από την Κέρκυρα όταν επιτήδειοι της τηλεφώνησαν και προσποιούμενοι γιατρό αλλά και την κόρη της, τρόμαξαν τη γυναίκα λέγοντάς της ότι το παιδί της κινδυνεύει γιατί είχε τροχαίο. Η γυναίκα κατάφερε να συγκεντρώσει 1.400 ευρώ και κοσμήματα, τα έβαλε σε μία σακούλα και τα άφησε σε σημείο που της υπέδειξαν οι κακοποιοί.

Στην Πεντέλη, άγνωστοι κάλεσαν 82χρονο και του είπαν ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο. Ο ηλικιωμένος, έντρομος, δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι έχει πέσει θύμα απάτης και έσπευσε να δώσει όλες τις οικονομίες του.

«Κλείνουμε το τηλέφωνο και πηγαίνουμε σε διαφορετικό τηλέφωνο και παίρνουμε από εκεί, γιατί θα βγουν πάλι οι κακοποιοί αν σηκώσουμε την ίδια γραμμή. Ενημερώνουμε άμεσα την αστυνομία, δίνουμε την γραμμή που μας έχουν πάρει οι κακοποιοί», λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης, ιδρυτής και πρόεδρος CSI Institute.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα και κωδικούς ασφαλείας προσποιούμενοι τους υπαλλήλους τραπεζών.

«’Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε κάποια επιστροφή από την τράπεζα, αρκεί να μας δώσετε κάποιους κωδικούς’ λένε και μπαίνουν μέσα στο σύστημα και ληστεύουν τον λογαριασμό».

73χρονη στη Ρόδο έχασε πάνω από 6.000 ευρώ καταθέτοντας τα σε λογαριασμό παγίδα, όταν άγνωστος, προσποιούμενος τραπεζοϋπάλληλο, της είπε ότι δικαιούται χρήματα από την ασφάλεια του συζύγου της ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA