ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρνηθα: Με σοβαρό έγκαυμα κάτοικος από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Οι αναζωπυρώσεις στους οικισμούς που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι συνεχείς.

Ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, υπεύθυνος κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού Πάρνηθας, που επιχειρεί στην Αγία Παρασκευή έκανε λόγο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη μαζί με την αστυνομία, αποκαλύπτοντας και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα από έκρηξη φιάλης υγραερίου.

«Η φωτιά έχει φτάσει μέσα σε αυλές. Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους. Με λάστιχο προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ η φωτιά είναι στα πέντε μέτρα» δήλωσε ο Νίκος Μπαρλαγιάννης.

«Ο καπνός είναι μαύρος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ αποπνικτική» πρόσθεσε ο κ. Μπαρλαγιάννης κάνοντας έκκληση από τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν για να γλιτώσουν. Όπως είπε μαζί με την αστυνομία οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να πείσουν τους εναπομείναντες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που απειλούνται χαρακτηρίζοντας της επιχείρηση ως «έρευνα και διάσωση».

«Σε χρόνο δευτερολέπτων η φωτιά είχε φτάσει μέσα στο χωριό», ανέφερε, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί σε πλατεία περιμένοντας να δουν που κατευθύνεται η φωτιά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν υπάκουαν στις οδηγίες των Αρχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνθρωπος που κατάβρεχε το σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην αυλή ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μεγάλο έγκαυμα».

Ταυτόχρονα υπήρξαν ηλικιωμένοι που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, καθώς είχαν λιποθυμικά επεισόδια.