3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα με… ήλιο; Με τι καιρό θα σουβλίσουμε!

Τα συνεχόμενα χτυπήματα της κακοκαιρίας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου, έχουν εντείνει την… αγωνία για τον καιρό του Πάσχα, καθώς όλοι θέλουν να προγραμματίσουν τι θα κάνουν!

Ο καιρός το Πάσχα αναμένεται αίθριος και οι προβλέψεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνουν ότι η καλοκαιρία θα διώξει μακριά το χαμηλό βαρομετρικό, τις βροχές και τις καταιγίδες που θα επηρεάσουν τον καιρό μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων το Πάσχα θα σουβλίσουμε με καλό καιρό,  καθώς η περίοδος της αστάθειας που προκαλεί συνεχόμενες κακοκαιρίες οδεύει προς το τέλος της. Όπως δήλωσε σήμερα ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, δεν προβλέπεται κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, και αισίως το Πάσχα αναμένεται να εορταστεί κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.
Σε σχέση, πάντως με τις θερμοκρασίες, δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή και από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ο υδράργυρος θα ανεβεί αισθητά, φτάνοντας σε πολλές περιοχές και τους 26-27 βαθμούς.
Ιδιαίτερα άστατος είναι πάντως σήμερα ο καιρός, Δευτέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όπως αναφέρει η πρόγνωση του meteo, στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, ενώ κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης, έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 16/04: