3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα με τουρκικά F-16 και…ευχή Τσαβούσογλου !

Στα μαθήματα ιστορίας που γίνονται στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας οι Τούρκοι διδάσκονται πως 30.000 Οθωμανοί εξαφανίστηκαν από την Πελοπόννησο το 1821. Με αναφορές σε βιβλία Άγγλων ιστορικών γίνεται λόγος για πύρινα κυρήγματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού ο οποίος καλούσε λένε να σκοτωθούν οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι διδάσκονται πως οι Έλληνες χωρίς έλεος σκότωναν και λεηλατούσαν λίγο πριν το Ορθόδοξο Πάσχα…

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει δείξει πολλές φορές πως ποντάρει πολλά στον τομέα των ψυχολογικών επιχειρήσεων. Θέλει να πληγώσει το ηθικό των Ελλήνων και το έκανε όταν την περίοδο της οικονομικής κρίσης μιλούσε για την οικονομία της Ελλάδας, χωρίς να κοιτάει την δική του, ή όταν σχεδιασμένα απελευθέρωνε Δεκαπενταύγουστο τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν πέσει στα χέρια Τούρκων στον Έβρο.

Οι Τούρκοι από την μία χτίζουν αξιωματικούς που έχουν λόγους να ζητούν την ιστορική ρεβάνς και από την άλλη ποντάρουν στο να τραυματίσουν το ηθικό των Ελλήνων σε περιόδους που το θρησκευτικό αίσθημα είναι πιο έντονο γνωρίζοντας την σημασία που έχει η Ορθοδοξία.

Παρά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που λένε πως η ένταση πρέπει να αποφεύγεται σε μεγαλες θρησκευτικές εορτές οι Τούρκοι πέταξαν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουν, πέταξαν το 2019 κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (Μεγάλη Δευτέρα – Δευτέρα του Πάσχα) όταν πραγματοποίησαν 89 παραβιάσεις,πέταξαν το 2018 οπότε και οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου έφτασαν τις 87.

Ίδια ήταν η εικόνα και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ενισχύει την άποψη πως η Τουρκία δεν δοκιμάζει πια να δει αν υπάρχει «χαλαρότητα» λόγω των ημερών γιατί ξέρει πολύ καλά πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε γιορτές, αργίες, κακοκαιρίες, κτλ δεν χαλαρώνουν. Αντίθετα η Τουρκία θέλει να πληγώσει και να δημιουργήσει απογοήτευση στους Έλληνες, και επιμένει παρότι δεν τα καταφέρνει.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και φέτος έχουν προετοιμαστεί για μια «καυτή» Μεγάλη Εβδομάδα, οι πράξεις των Τούρκων δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν κάτι άλλο, αλλά και τα λόγια τους, ακόμα και το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο twitter πριν λίγες ώρες με το οποίο εύχεται στον Χριστιανικό κόσμο και κάνει λόγο για ενότητα μάλλον ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί όταν οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πως όχι μόνο δεν σέβονται την πίστη των γειτόνων τους αλλά αντίθετα την θεωρούν ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να γίνουν ακόμα πιο προκλητικοί και προσβλητικοί για να καλλιεργήσουν το αίσθημα δήθεν υπεροχής στον στρατό τους.