ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πατέρας δύο παιδιών ο 59χρονος νοσηλευτής που πέθανε από κορωνοϊό!

Ένας ακόμη υγεικονομικός εργαζόμενος κατέληξε από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού, έπειτα από μια σκληρή μάχη με τη νόσο Covid-19. Πρόκειται για νοσηλευτή 59 ετών πατέρας δύο παιδιών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, εξέφρασε την λύπη του, καθώς σήμερα κατέληξε ένας ακόμη πολεμιστής της δημόσιας υγείας. Είναι ο 15ο νοσηλευτής που χάνει την μάχη από κορονοϊό, ήταν μόλις 59 χρονών πατέρας δύο παιδιών εργαζόμενος στο νοσοκομείο Φλώρινας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

Χάσαμε σήμερα τον 15ο συνάδελφο από κορονοϊός και διασωληνώθηκε και 13ος. Δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος με τους υγειονομικούς που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει τελειωμό. Μετράμε ήδη 15 νεκρούς.

Σήμερα κατέληξε ένας ακόμη πολεμιστής της δημόσιας υγείας. Νοσηλευτής 59χρονος πατέρας δύο παιδιών εργαζόμενος στο νοσοκομείο Φλώρινας. Νοσηλευτής χειρουργείου. Αρρώστησε από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργάζονταν. 29 Νοεμβρίου επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Βλέπεται το νοσοκομείο της Φλώρινας δεν διαθέτει ΜΕΘ. Τελικά δεν τα κατάφερε.Θα τον θυμόμαστε πάντα. Είναι για εμάς θύμα πολέμου. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!! Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους. Κατέληξε ένας διασωληνωμένος συνάδελφος αλλά οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να είναι 13 αφού χθες διασωληνώθηκε ένας ακόμη. 62χρονος γιατρός του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου διασωληνώθηκε χθες και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Βάζουμε κάθε ημέρα το κεφάλι μας στον ντορβά και το μόνο που εισπράττουμε από τη πολιτεία είναι λόγια συμπάθειας και χειροκροτήματα.

Δεν ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ένα συλλυπητήρια για τους πεσόντες μαχητές της υγείας. Δεν βλέπουμε καμία πρωτοβουλία για την ψήφιση νόμου που θα χαρακτηρίζει το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Καμία πρόβλεψη για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για μονιμοποίηση των εκτάκτων, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να συγκινηθεί η πολιτεία;