ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας και γιος είχαν γίνει ο «εφιάλτης» ηλικιωμένων στη Δυτική Αττική! Τους χτύπαγαν βάναυσα

Πατέρας και γιος στη Δυτική Αττική είχαν στόχο ηλικιωμένους και με τη χρήση σωματικής βίας τούς αφαιρούσαν κοσμήματα που φορούσαν στον λαιμό!

Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως αποδείχθηκε, δρούσαν με συγκεκριμένη μέθοδο, επιλέγοντας να εφαρμόσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες στη Δυτική Αττική, κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, όταν ανυποψίαστοι συνταξιούχοι κυκλοφορούσαν στο δρόμο.

Η άσκηση σωματικής βίας από τη μεριά των δραστών ήταν τέτοια που τα θύματα έφταναν να φέρουν σοβαρά τραύματα, σε σημείο δε που ορισμένοι χρειάζονταν νοσηλεία.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο Ρομά, του 19χρονου και του 47χρονου πατέρα του, και φέρνει στο φως το protothema.gr, προκύπτει ότι από τα μέσα του 2022, οι δύο είχαν διαπράξει το αδίκημα των κατ’εξακολούθηση ληστειών, αρπάζοντας αλυσίδες με σταυρό, η αξία των οποίων έφτανε μέχρι και τις 3.000 ευρώ.

Οι δράστες περιγράφονται ως Ρομά ενώ όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο ενεργούσαν, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα, ακινητοποιούσαν σε ένα σημείο το όχημα και τότε ο ένας έβγαινε από το ΙΧ κι άρπαζε την αλυσίδα. Το αυτοκίνητο, δε, ήταν σταθμευμένο σε τέτοια θέση ώστε η φυγή να επιτευχθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις Αρχές.

Από τη μια μεριά ο 19χρονος παραδέχεται την εγκληματική του δραστηριότητα, με τον πατέρα του ωστόσο να μην αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.