ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατούλης: «Απόλυτη προτεραιότητά η προάσπιση της δημόσιας υγείας»

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να αναστείλει, το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων από 14 έως 31 Αυγούστου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, «σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται», αφού 75 εκδηλώσεις, έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι στην παρούσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, ύψιστη προτεραιότητα είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας και πως όταν αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του συνόλου των 140 εκδηλώσεων ο αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν μονοψήφιος ενώ όταν ελήφθη η απόφαση αναβολής τους, ο αριθμός ήταν τριψήφιος.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων και η Διοίκηση της Περιφέρειας, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, έκρινε ότι είναι πιο ασφαλές για όλους (θεατές και καλλιτεχνικό προσωπικό), να προχωρήσει στην απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

«Στο τραπέζι εκδηλώσεις μέσω live streaming»
Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο δεν υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής στοιχείων των θεατών και συνεπώς ούτε η δυνατότητα ιχνηλάτησής τους αργότερα σε περίπτωση που απαιτούνταν.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας έχει προτείνει στους καλλιτέχνες και παραγωγούς των παραστάσεων και συναυλιών, οι οποίες αναστέλλονται το επίμαχο διάστημα, τη λύση των live streaming μεταδόσεων και συμφωνήθηκε ήδη να διεξαχθούν 30 εκδηλώσεις, με αυτόν τον τρόπο.