ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Δικηγόρος «πέθαινε» ακόμα και το παιδί του και πούλαγε υποθέσεις…

Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν στη δράση του 49χρονου πατρινού Δικηγόρου – είχε διαγραφεί πριν από ένα χρόνο από το Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας και του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος – ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης κρίθηκε προφυλακιστέος για σωρεία υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών.

Ο «κόσμος» φέρνει σήμερα στο προσκήνιο ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις εξαπάτησης πατρινών από τον 49χρονο ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιεί το παιδί του, να εμφανίζει πλαστά παράβολα και συγχρόνως να πουλάει – όταν είχε άδεια άσκησης του επαγγέλματος – υποθέσεις που ‘χε αναλάβει.

Παράλληλα όπως προκύπτει από μαρτυρίες θυμάτων του, δεν δίσταζε να εκβιάζει και να απειλεί τα θύματά του, όταν του ζητούσαν πίσω τα χρήματα που τους είχε αποσπάσει.

Χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης του 49χρονου, είναι αυτή με θύμα γνωστή πατρινή που διαμένει στην περιοχή της Λεωφόρου Αμερικής, την οποία πλησίασε και με «όχημα» την πάθηση του ανήλικου παιδιού του, για το οποίο ανέφερε πως πάσχει από ανίατη ασθένεια, τονίζοντας πως είναι στο τελικό στάδιο , με αποτέλεσμα να τις αποσπάσει ποσό 15.000 ευρω.

Η γυναίκα μάλιστα , συγκλονισμένη από το δράμα που περνούσε ο «Δικηγόρος» λόγω της περιπέτειας του παιδιού του, συχνά του έκανε το τραπέζι, ενώ σε ορισμένα από αυτά είχε κάνει την εμφάνισή της μαζί του μια γυναίκα, η οποία συστηνόταν ως σύζυγός του.

Να σημειωθεί πως όταν η γυναίκα θύμα του δικηγόρου, κατάλαβε πως πρόκειται για απατεώνα , προέβη στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.

Σε άλλη περίπτωση , θύμα του «έγκριτου» νομικού έπεσε αυτοκινητιστής, από τον οποίο πάλι επικαλούμενος το πρόβλημα υγείας του παιδιού του, αρχικά ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρω και τελικά απέσπασε ποσό 5.000 ευρω.

Όταν ο αυτοκινητιστής άρχισε να απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων του, τότε ο 49χρονος άρχισε να τον απειλεί, δηλώνοντάς του πως θα τον καταγγείλει για τοκογλυφία.

Ανάλογη δράση έχει καταγραφεί και σε βάρος Πατρινού επιχειρηματία ο οποίος όωπς φη΄΄ωνει τον πλήρωσε για τα καλά καθώς ο «δικηγόρος» κατόρθωσε να του αποσπάσει με την μέθοδο του προβλήματος υγείας γα το παιδί του πάνω από 10.000 ευρώ.

Αποκαλυπτικό της δράσης του προφυλακιστέου από χθες πρώην δικηγόρου, είναι περιστατικό που αφορά στην περίοδο της θητείας του ως δικηγόρου, όπου πελάτης του μετά από το κλείσιμο υπόθεσής του κοινή συναινέσει με αντίδικο, πληροφορήθηκε πως ο 49χρονος είχε πουλήσει την υπόθεση έναντι ποσού 1500 ευρω, υποσχόμενος στην γυναίκα με την οποία είχε διαφορά ο πελάτης του, πως στη δίκη που θα γινόταν θα έκανε τα πάντα για να χάσει.

Το θράσος του 49χρονου ήταν τέτοιο, ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να αποσπάσει τα χρήματα που ήθελε, έδινε ακόμα και αποδείξεις στους ‘δανειστές’ του, στις οποίες ωστόσο δεν αναφερόταν ο λόγος για τον οποίο είχε λάβει τα χρήματα .

 

πηγή: www.patrastimes.gr