ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συμμορίες ανήλικων ρομά κάνουν επιδρομές σε μαγαζιά και καφέ του κέντρου

Αγανακτισμένοι είναι οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Πάτρας, σε εμπορικούς και περιφερειακούς δρόμους, με τις συμμορίες ανηλίκων ρομά που έρχονται με αποκλειστικό στόχο να κλέψουν, με την πρώτη ευκαιρία που θα βρουν.

Οι καταστηματάρχες μιλούν για επιδρομές ανηλίκων και τονίζουν ότι τα περιστατικά που έχουν γίνει ή και οι προσπάθειες απόπειρας κλοπής, είναι δεκάδες τους τελευταίους μήνες και οι αναφορές τους στην αστυνομία συνεχείς.

Οι ομάδες των ανηλίκων είναι πότε αγόρια, πότε κορίτσια ή ακόμα και ορισμένες φορές πάνε από κοινού, ανάλογα με το κατάστημα που έχουν βάλει στο μάτι τους. Η μεθοδολογία τους είναι διαφορετική. Πότε με την μέθοδο της απασχόλησης, πότε κάνοντας τους πελάτες ή πότε στήνοντας καρτέρι έξω από τα μαγαζιά.

Το περιστατικό που έγινε τις προάλλες σε καφετέρια της Ρήγα Φεραίου είναι χαρακτηριστικό. Ομάδα ανηλίκων με την μέθοδο της απασχόλησης και ενώ η καφετέρια ήταν έτοιμη να κλείσει πήρε το ποσό των 500 ευρώ από τη ταμειακή μηχανή του καταστήματος.

Ο υπάλληλος του καταστήματος μάζευε εκείνη την ώρα τα τραπεζοκαθίσματα, ζήτησε από τους ανηλίκους να φύγουν από το μαγαζί, αλλά στη συνέχεια δεν αντιλήφθηκε ότι ένας από αυτούς είχε μπει για τα καλά μέσα και έφτασε στην ταμειακή μηχανή.

Όταν το κατάλαβε ήταν αργά. Είχαν χαθεί 500 ευρώ από την ταμειακή μηχανή. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού εντόπισε μέσα από την κάμερα του καταστήματος τον ανήλικο να «βουτάει» τα χρήματα και ειδοποίησε την αστυνομία. Κι αυτό το παράδειγμα είναι μόνο ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί στο κέντρο της πόλης.