ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας.(βίντεο-φωτο)- Συγκρούσεις στα Εξάρχεια. Πολιορκία στο Πολυτεχνείο.

Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Εξαρχείων και με τις αύρες.

Δύο αύρες της αστυνομίας βγήκαν από τη Βουλή και μέσω της Πανεπιστημίου κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια. Νεαροί πετούν μολότοφ και γκαζάκια από τα μπαλκόνια των σπιτιών, στην οδό Σολωμού, στα Εξάρχεια προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Ούτε η αύρα κατάφερε να περάσει από το σημείο

Άγριες συμπλοκές κουκουλοφόρων με αστυνομικούς στην Ομόνοια.

Δεκάδες προσαγωγές.

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο, επί της Στουρνάρη, πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και προσπαθούν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί και τα Εξάρχεια με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.

πηγή βίντεο: enikos.gr

Έξω από το Κοινοβούλιο, διαλύθηκε ο κύριος όγκος της πορείας για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ στους γύρω δρόμους, επικρατεί ένταση και επεισόδια. Μικρή ομάδα νεαρών έκαψαν στάσεις λεωφορείων και κάδους απορριμμάτων, ενώ πρκάλεσαν φθορές και βανδαλισμούς σε τράπεζες και καταστήματα. Διαδηλωτές έσπασαν μάρμαρα κοντά στο Υπουργείο Εργασίας και πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ κοντά στη Στοά Πεσμαζόγλου. Ακόμη, ανοίχτηκε γνωστό πολυκατάστημα και οι διαδηλωτές έβγαλαν ρούχα στο δρόμο και τα έκαψαν, ενώ  έσπασαν φανάρια στις αρχές της Πανεπιστημίου. Ρίχνουν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κινούνται προς τα Εξάρχεια.

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις  19:00, η πορεία των περίπου τεσσάρων χιλιάδων διαδηλωτών, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έντονη και τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά.

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου περισσότερα από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν, για τη μαθητική πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη. Η μαθητική πορεία είχε διπλό λόγο φέτος, καθώς οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν και την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.