ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, από το βήμα του συνεδρίου Green Deal, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής των σταθμών σε πλήρη λειτουργία.

«Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής 3 είναι προγραμματισμένη για το τέλος του καλοκαιριού.

Μπλε Γραμμή
Το έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά, προϋπολογισμού 730 εκατ. ευρώ, λογίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιούνται στην πρωτεύουσα, μιας και με την ολοκλήρωσή του, το επιβατικό κοινό θα μεταβαίνει από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραία (και αντίστροφα) σε μόλις 50 λεπτά.

dikaiologitika.gr