ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πελώνη: Περισσότεροι περιορισμοί για όσους δεν εμβολιαστούν

Στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του εμβολιαστικού προγράμματος που πρέπει να πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους να σπεύσουν και αυτό έρχεται σε μία συγκυρία που έχουμε και τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, και είχαμε αύξηση κατά 75% την τελευταία εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολιασμών. Απαντώντας στην ερώτηση αν χάθηκε επικοινωνιακά το παιχνίδι και σχετικά με τις αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, είπε «ότι δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά στη χώρα μας, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Η κυρία Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια ζήτημα αυτοπροστασίας, αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί ένα 70 με 75% ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο.

«Δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν και με το πλαίσιο που ανακοινώθηκε και αφορά τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας που είναι μη ουσιώδεις να λειτουργούν και με αμιγώς εμβολιασμένους και με μικτούς χώρους», σημείωσε.

Στη συνέχεια και σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που όταν έρχονταν τα εμβόλια έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας» και στον κ. Πολάκη που δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από κοινή βάση ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα» σημείωσε.

Τέλος και μεταξύ άλλων, η κυρία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν πολύ περισσότερους περιορισμούς.