3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε χρόνια κάθειρξης στον Στάθη Παναγιωτόπουλο!

Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και του επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα της πλευράς της παθούσας. Στην απολογία του ο 60χρονος παρουσιαστής φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τονίζοντας όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Υποστήριξε, κατά πληροφορίες, ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.