ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιέγραψε κλαίγοντας το βιασμό από τον προϊστάμενό της!

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση 46χρονης καθηγήτριας, στη δίκη που έγινε στη Λάρισα, μετά την καταγγελία της, τον Σεπτέμβριο του 2021, ότι τη βίασε ο προϊστάμενός της σε διεύθυνση εκπαίδευσης.

Στη συνεδρίαση στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, ο πραγματογνώμονας – ψυχίατρος που είχε διοριστεί για να εξετάσει αν η γυναίκα είναι σε θέση να καταθέσει ή αυτό θα πλήξει την υγεία της απέστειλε δήλωση κωλύματος.

Ωστόσο, η πλευρά της πολιτικής αγωγής για να απεμπλέξει τη διαδικασία, παραιτήθηκε του δικαιώματος να καταθέσει με άλλα μέσα (π.χ. μέσω βιντεοσκόπησης) η γυναίκα.

Η δίκη συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών και εξετάστηκε πρώτα η 46χρονη εκπαιδευτικός, περίπου σε πεντάωρη επεισοδιακή εξέταση. Μία εξέταση στην οποία δεν έλειψαν οι εντάξεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών με επίδικο την προστασία του θύματος, αλλά και οι συναισθηματικές εκρήξεις από το θύμα που πολλές φορές ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς.

Συγκλονιστική κατά πληροφορίες είναι η περιγραφή των όσων συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ σε παραλιακή περιοχή της Λάρισας, μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τον 63χρονο που σήμερα κατηγορείται για τον βιασμό της: «Ένιωθα τα βρωμόχερά του και την ανάσα του πάνω μου και αηδίαζα… Έκλαιγα και φώναζα «κύριε Διευθυντά, σταματήστε! Σας παρακαλώ, μέχρι εδώ! Σταματήστε!..»

Ακολούθως εξετάστηκε ο σύζυγος και μετά ο μάρτυρας, οικογενειακός φίλος ο οποίος και συντέλεσε πάρα πολύ στο να διαγνωστεί το γεγονός, καθώς είχε πολλές και διεξοδικές συζητήσεις με την 46χρονη λίγο μετά το περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή και εκτιμάται πως έως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί ώστε το δικαστήριο να διακόψει για την έκδοση της απόφασης.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Πηγή: onlarissa.gr