ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιέλουσαν με άσπρη μπογιά το γλυπτό «Φύλακα άγγελο» που ξεσήκωσε αντιδράσεις…

Το γλυπτό «Phylax» του Κωστή Γεωργίου από κόκκινο,έγινε "ερυθρόλευκο… Άγνωστοι δράστες το περιέλουσαν με άσπρη μπογιά παραμονές Χριστουγέννων..

Το γλυπτό του «Φύλακα Αγγέλου» που βρίσκεται στην είσοδο του Παλιού Φαλήρου, το περιέλουσαν με άσπρη μπογιά παραμονές Χριστουγέννων άγνωστοι δράστες. Όμως η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής δηλώνουν πως δεν ανέχονται αυτή την αντιχριστιανική ντροπή στην πόλη τους.

Η ονομασία του γλυπτού «PHYLAX» του Κωστή Γεωργίου, που τοποθετήθηκε στη είσοδο του Παλαιού Φαλήρου, ουδεμία σχέση έχει και ασφαλώς δεν αποδίδει την ιδιότητα του «Φύλακα Αγγέλου» κατά την χριστιανική παράδοση, διευκρινίζει ο δήμαρχος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, ύστερα από το θόρυβο που ξέσπασε, με αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια, κυρίως στα social media.

Τα τοπικά μέσα μιλούν για… προβοκάτσια κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας που ζητά να απομακρυνθεί το γλυπτό και τονίζουν πως ..

"Τέτοιες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την άποψη που εκφράζεται μέσα και από το ηλεκτρονικό μας δημοψήφισμα και η οποία ζητάει την απομάκρυνση του γλυπτού σε ποσοστό 90%" Απ την άλλη πλευρά, ο Διονύσης Χατζηδάκης, υπερασπίζεται το έργο του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, γλυπτά του οποίου, κοσμούν μουσεία, πλατείες, δρόμους, τράπεζες και κοινόχρηστους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δήλωσε  πως κάθε συνειρμός με αξίες και έννοιες της Χριστιανικής Πίστης και ειδικότερα με τους Αγγέλους, δεν δικαιολογείται, είναι πλέον αυθαίρετος και αδικεί και τον Δημιουργό και τον Δωρητή αλλά και την Δημοτική Αρχή της Πόλης.

Την δαπάνη του συγκεκριμένου γλυπτού, ανέλαβε ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του Μαρίνα.