ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Εγκαινιάστηκε η πρώτη έξυπνη και σύγχρονη διάβαση πεζών

Μια από τις πλέον «έξυπνες» και σύγχρονες διαβάσεις της Ευρώπης, η οποία δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Παναθηναϊκό Στάδιο, διέσχισαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η διάβαση που εγκαινιάστηκε έχει ειδικό ακρυλικό φωσφορίζον υλικό με κρυστάλλους, ενώ φωτισμός LED μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις του φωτεινού σηματοδότη. Ειδικός πομπός μετάδοσης ηχητικών και παλμικών σημάτων ειδοποιεί πολίτες με προβλήματα όρασης.

Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο κ. Πατούλης η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει τμηματικά να θέσει σε εφαρμογή συνολικά 200 έξυπνες διαβάσεις.

«Στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στραμμένο το βλέμμα της στη βιώσιμη κινητικότητα», τόνισε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας πως «το ζήτημα της οδικής ασφάλειας για μας αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα καθώς έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Μιλάμε με έργα και πράξεις εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό και παρουσιάζοντας στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της Αττικής τις νέες πρότυπες έξυπνες διαβάσεις πεζών».

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στην οποία η οδική ασφάλεια έχει προτεραιότητα. Είναι ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει και να γίνει κατανοητό ότι σεβόμαστε τον πολίτη που περπατάει, που κινείται με μπαστούνι, που κινείται με αμαξίδιο. Δεν έχουν προτεραιότητα μόνο όσοι κινούνται με αυτοκίνητο. Αυτή η διάβαση που μόλις πριν από λίγο περάσαμε μπορεί να αποτελεί μια λύση», επεσήμανε ο κ. Κυμπουρόπουλος.